Om oss

Velvet Grapes

Vår Filosofi

Velvet Grapes AB inleder import av förstklassiga viner från Moldavien. Än så länge är det inte många som känner till att  moldaviska viner är minst lika bra – och till och med bättre – än de viner som vi är vana att dricka från övriga Europa och som vi känner till här i Sverige. Men det vill vi råda bot på och introducerar moldaviska viner av allra högsta klass!

Våra viner har vunnit prestigefyllda priser!

Velvet Grapes samarbetar med en av de främsta vingårdarna i Moldavien, Château Vartely, och importerar vin av en av Moldaviens främsta vintillverkare som vunnit flera fina viner i vintävlingar såsom International Wine Challenge, Berlin Wein Trophy, Prodexpo och Galicja Vitis mellan 2017-2022. Därför kan du vara säker på att våra moldaviska viner håller högsta tänkbara klass.

Vi importerar endast det bästa

Vi importerar utvalda viner för att möta efterfrågan av moldaviska viner i Sverige. Beställ och lär känna de olika moldaviska viner som passar till kött och fisk, skaldjur, ost, oliver och olika slags grönsaker. Våra moldaviska viner passar även utmärkt till desserter – eller varför inte bara avnjuta dem som de är?

För en introduktion av moldaviska viner till Sverige, väljer vi endast viner av högsta tänkbara kvalitet och går efter de slags viner som vi vet passar våra svenska smaker.

När du beställer vin av oss, så ser vi till att leveransen är den bästa tänkbara och så snabb som den bara går. Vi är måna om våra kunder och möter alla era behov av kvalitet, klass och smak. Ta kontakt och beställ dina viner!

Effektivitet

Vi satsar på effektiva led i vår transport av våra moldaviska viner av högsta klass.

Kvalitet

Kvalitet är alltid viktigast för oss. Inget mindre än förstklassiga viner duger för våra kunder.

Kartan som visar Moldaviens breddgrader

Moldavien ligger i den norra delen av det vi kallar för Världens vinbälte och som ligger mellan longitud: 46° och 48° vilket är samma latituder som Frankrike ligger på. Moldavien är ett land invid Svarta havet och detta område avgränsas av Svartahavsregionen. Området längs med Kaukasus och Kaspiska havet anses vara ett av hela världens, men framför allt, Europas hemland för vin. 

Moldaviskt vin – en symbol för vårt ursprungs stolthet 

Det är svårt att överdriva den roll som vin spelar i Moldaviens kulturella och ekonomiska liv. Arkeologiska upptäckter har visat på att den moldaviska vinframställningstraditionen är en av världens äldsta, och går tillbaka så långt som 7 000 år tillbaka i tiden.

Genom årtusendena har druvor och vin blivit en oumbärlig del av landets seder, kulturarv och gastronomi. De är också sammanvävda med de moldaviska folkloren, myterna och legenderna.

Här odlas både välkända druvor och flera unika sorter av vindruvor. Våra viner är från handplockade druvor, med låga skördar och idealiska odlingsförhållanden som ger er rena viner utan några som helst tillsatser.

Från 2022

Vår vinresa 

Château Vartely

Château Vartely är en vingård i Moldavien som framställer vin. Den ligger nära staden Orhei, 44 km från huvudstaden Moldavien – Chisinau.

vår shweiziska hus

Den totala ytan av Château Vartelys vingårdar är 320 hektar. De finns i två vinproduktions zoner med skyddad geografisk beteckning (SGB): Codru (i den centrala delen av landet) och Valul lui Traian (i söder), i Bugeac stäpper.

Mikroklimatet i dessa zoner tillåter framställning av unika viner från internationella och lokala druvsorter, såsom vita i Codru-zonen – feteasca regala, sauvignon blanc, chardonnay, traminer, muscat, riesling, viorica och röda i Valul lui Traian zon – merlot, cabernet-sauvignon, feteasca neagra, malbec, syrah, rara neagra, cabernet franc.

Château Vartely grundades under 1996. Än idag är det en modern vingård som producerar högkvalitativa viner från sina egna druvor i en toppmodern anläggning.

Vår moldaviska vinkällare

Utrustningen som vi använder är från ledande tyska och italienska tillverkare. Den har kapacitet att bearbeta 4000 ton druvor per säsong.

De tekniska faciliteterna inkluderar två linjer för automatiserad druvbearbetning – och två tappningslinjer med en kapacitet på 1 500 och 3 500 flaskor per timme.

Du som har serveringstillstånd kan lägga in en beställning direkt till vår mail:
order@velvetgrapes.se