Totem

Totem

Viner ur Totem serien tillverkas med lokala vindruvsorter såsom Feteasca Regala, Feteasca Neagra, Rara Neagra och Viorica. Totem vinerna blandar kända vindruvsorter för att ge nya smaker som gifter sig väldigt väl tillsammans. Totem representerar platsen, landet, traditionerna och den hängivenhet som vinmakarna har känt för det mioritiska området, tillägnat vinstockar och vin.
Rara Neagra
Totem rött vid Rara Neagra

Rara Neagra vinets  smak domineras av aromer från röda frukter och blommiga toner på en knappt märkbar jordnära bakgrund. Det är lätt att känna bärnoter, krusbär och vitpeppar i doften. Vinet har en ganska hög syra med smaker av bär, krusbär och vitpeppar. Detta är ett lätt vin med relativt hög syra, skickligt framhävd av eleganta tanniner.

Kombination med mat: Pajer, kåldolmar, stekt eller bakad kyckling och andra kötträtter.

Feteasca Neagra Rose
Totem Neagra Rose

Detta vin har en distinkt och fruktig arom som du definitivt kommer att gilla! Feteasca Neagra förenar sommarens lätthet och smakkomplexitet i ett enda glas. Ett vin som är lätt att dricka med en en delikat och förförisk doftbild.

Kombination med mat: Sallader, asiatiska rätter, skaldjur, pasta och ost.

Viorica
Totem vitt vin Viorica

Ett elegant och komplext vin från unga druvor, med lokal arom. Detta vin doftar gott av akaciablomman och har en harmonisk smak. Här känner du smaken av mogna päron med en eftersmak insvept i delikata blommiga och fruktiga sensationer.

Viorica  har ganska intensiva aromer som är specifika för Muscat-sorten: vita blommor såsom jasminblommor, lindblommor. Andra toner är citrus, litchi, gula äpplen, kanderade aprikoser. Du kan också känna inslag av timjan, basilika och andra torkade örter.
Vinsorten Viorica är 100 % lokal och representerar Moldavien på den internationella vinmarknaden.