Taraboste

Taraboste

Varje droppe speglar all den passion och hängivenhet som de moldaviska vinmakare känner för framställningen av dessa viner. Taraboste är en hyllning till de moldaviska förfäderna som en gång utvecklade traditionerna för moldavisk vinodling.

Dessa unika viner produceras endast i begränsade mängder och får sin smak från mycket mogna druvor och efter att vinet har lagrats på ekfat. Smaken påminner oss om den moldaviska aristokratiska historien.

Taraboste vindruvor plockas för hand och får sedan jäsa i rostfria tankar med en temperatur på mellan 26 – 30 °C. Sedan lagras vinet under 22 månader på franska ekfat för att få den mogna och sensationella smak som bara Tarabostes viner har.

Taraboste Tribut Saperavi 2017

Taraboste röda viner

Vintage:

2017

Region:

Valul lui Traian, Bugeac, Moldavien

Druva:

Saperavi 100%

Sort:

Torr rött

År för vingårdsplantering:

Saperavi - 2002

Skörd

14 oktober 2017, för hand

Vintillverkning

Jäser i rostfria tankar Jäsningstemperatur: 26 - 30 °C

Smakegenskaper

Detta vin lagras i 22 månader. Ett torrt rött vin, av den berömda georgiska sorten Saperavi, gör Taraboste Saperavi till ett uppskattat och eftertraktat vin. Ett vin med fyllig smak, svarttorn, svarta bär, körsbär, torkade plommon, granatäppleskal, svart te. Smaken är fyllig med viss stramhet och livlig syra.
Detta vin passar bra till rätter med grillat fläsk, lamm, hårdostar.

Taraboste Red 2017
Taraboste Rosu från 2017

Vintage:

2017

Region:

Valul lui Traian, Bugeac, Moldavien

Druva:

Cabernet Sauvignon 54%, Merlot 46%

Sort:

Torr rött

Vingårdsålder

10–15 år

Lagring

23 månader

Smakegenskaper

Viner gjorda på intensivt smaksatta och extremt mogna druvor. Dessa viner får sedan vila på nya ekfat i 23 månader,. Kombination med mat: Lammkotletter, biff, lagrade ostar.